Η σύνδεση της ιστορίας με το εμπόριο, την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό, με αφορμή τη χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που έχει στην κατοχή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το υπό έκδοση βιβλίο του κ. Χρήστου Μήτσια «Τρίπολη: 1830 – 2000 – Μια νοσταλγική αναδρομή», παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Βαλτετσίου.
Η απόκτηση της επιστολής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Παρασκευά Κατσικερού, λάτρη της ιστορίας του τόπου μας, έχει έναν βαθιά συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς τα ιστορικά τεκμήρια αποτελούν τη βάση της μελέτης της ιστορίας μας. «Είμαστε συγκινημένοι που με τις δυνάμεις μας ένα κομμάτι της ιστορίας μας, ένα μικρό, έστω, τεκμήριο, επιστρέφει στον τόπο όπου μεγαλούργησε ο ιθύνων νους της Ελληνικής Επανάστασης» αναφέρει στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου προσέφερε αντίγραφα της επιστολής στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιουστίνο Τσαγγούρη, ως εκπρόσωπο της ΙΜ Μαντινείας και Κυνουρίας και στον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παρασκευά Κατσικερό που είχε και την ιδέα της απόκτησης της επιστολής.
Η επιστολή, το επόμενο διάστημα, θα εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης.
Η παρουσίαση του υπό έκδοση βιβλίου, που γράφτηκε μέσα από την οπτική της ανάδειξης των ιχνών που άφησαν πίσω οι επιχειρήσεις, έφερε στο φως την ύπαρξη και τη δραστηριότητα επιχειρηματιών της Τρίπολης από το 1830 έως το 2020.
«Ως Επιμελητήριο θα ενισχύσουμε τη σχέση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας με τον πολιτισμό, με δράσεις που θα προωθούν την ανάδειξη των προϊόντων αλλά και της τοπικής μας ιστορίας, προσβλέποντας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην Αρκαδία» τονίζει ο κ. Γιάννης Τρουπής.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων από τον ιστορικό κ. Βασίλη Σιακωτό και τη δημοσιογράφο και ιστορικό κα. Εύα Γαλανιάδη ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τοπικούς καλλιτέχνες.