Επιτυχημένο ήταν το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώθηκε στο Παράλιο Άστρος την Παρασκευή 27 Αυγούστου.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου από την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας:
Μέσα σε ένα όμορφο κλίμα και με πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Peloponnese Food Stories - Ιστορίες γεύσεων ανθρώπων Πολιτισμού” στο Ανοιχτό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Παραλίου Άστρους, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Αυγούστου.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας και τον σύλλογό μας την "Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας", περιλάμβανε μια σειρά δραστηριοτήτων.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση (Village Tour) στην παλιά προβλήτα του λιμανιού από την ομάδα της ΚοινΣεπ5εντε, τον Γιώργο και την Βίκυ Καραγιάννη. Εδώ οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του τόπου και τα αξιοθέατα της περιοχής.
Έπειτα στο θέατρο παρακολούθησαν τις ομιλίες του κ. Νεκτάριου Φιλλιποπουλου με θέμα Μανιτάρια του Πάρνωνα, της κ. Ελένης Μάνου με θέμα Αρκαδική Γαστρονομία και του κ. Κώστα Σπυρόπουλου σκηνοθέτη και εμπνευστή της ταινίας Αρκαδία 1900".
Στην συνέχεια, οι σεφ Παναγιώτης Μπουρτζουκλής, Γιώργος Αριδάς και Αλέξανδρος Ιατρίδης με περίτεχνο τρόπο, παρασκεύασαν τοπικές συνταγές τις οποίες απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι. Ο Γιώργος Κούτσουρας δημιούργησε πρωτότυπα cocktails με κρασί και βότανα Αρκαδίας.
Οι γυναίκες του Αρχείου της Τσακωνιάς όπως και των τοπικών συλλόγων της Βόρειας Κυνουρίας (Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατάνου, Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Σοφίας, Αθλητικός Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορακοβουνίου, Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Σίταινας) ανέδειξαν τις ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές μαγειρεύοντας τοπικά πιάτα για το κοινό.
Τους μικρούς μας φίλους απασχόλησε η κ. Δήμα από τον Σύλλογο Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους φτιάχνοντας ελαιόψωμο. Ενώ έγινε και γευσιγνωσία μελιού από τα παιδιά με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Μοναστηριώτη από την Mama’s Flavors και γευσιγνωσία ελιάς και ελαιολάδου από τον επαγγελματία γευσιγνώστη Γιώργο Κουτελά.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς του τόπου και τους πολιτιστικούς συλλόγους όπου ανέδειξαν την παραγωγή της «Αρκαδικής Γης» με τον καλύτερο τρόπο. Δεν θα μπορούσε να λείψει και η ζωντανή μουσική για να φτιάξει το κέφι.
Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη του συλλόγου μας που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και προσέφεραν δωρεάν τα καταλύματα τους στους επίτιμους καλεσμένους. Επίσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, τους παραγωγούς, το αρχείο της Τσακωνιάς και όλους τους προσκεκλημένους οι οποίοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.
Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας!.
Post a Comment
To Hondos News σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.