Οι καινοτόμες ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου, το θεσμικό πλαίσιο περί στρατηγικών επενδύσεων και το εθνικό σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
Τον αναπληρωτή Υπουργό, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Δημητρόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Μπουρτσουκλής και ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος κ. Γιάννης Σαμπράκος.
Ο κ. Τρουπής επικεντρώθηκε στα πάγια αιτήματα του Επιμελητηρίου όπως: η έλλειψη χώρου της ΒΙΠΕ Τρίπολης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αρκαδικές επιχειρήσεις και τόνισε ότι είναι ευκαιρία, στο πλαίσιο των εξελίξεων, να ενταχθούν οι επιχειρήσεις των Δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης στα νέα προγράμματα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Για το αίτημα «σημαία» έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Τρουπής που αφορά στο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο της Αρκαδίας δηλώνοντας πως τον χαροποιεί ιδιαίτερα που παίρνει σάρκα και οστά.
Στη συνέχεια τα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Δημητρόπουλος και Σαμπράκος έκαναν αναφορά στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν τόσο στη ΒΙΠΕ, σημειώνοντας ότι η αυτοδιαχείριση της ΒΙΠΕ θα μειώσει το κόστος των επιχειρήσεων, όσο και στα τουριστικά μη κύρια καταλύματα, ώστε να μπουν στον νέο αναπτυξιακό νόμο.
Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι η Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης χρειάζεται επέκταση, καθώς υπάρχει ζήτηση για επενδύσεις και τόνισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα δίνει 50% χρηματοδότηση για την αγορά ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου.
«Αυτό που χρειάζεται η Αρκαδία είναι βιομηχανικές περιοχές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας πως η δίκαιη μετάβαση της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή είναι, μεταξύ άλλων, και η δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής με σοβαρούς πυλώνες. Τόνισε ότι μόνο η περιοχή της Μεγαλόπολης μπορεί να εκμεταλλευτεί το ΣΔΑΜ, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές μπορούν να μπουν στον Αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος θα λειτουργήσει σε ένα διαφορετικό πνεύμα.
«Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου πρέπει να περάσει από την εξειδίκευση και την κατάρτιση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να φέρουμε περισσότερο κόσμο στην Αρκαδία μέσω θέσεων εργασίας» αναφέρει ο κ. Παπαθανάσης.
Στο τέλος της συζήτησης επισημάνθηκε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος και οι πόροι από το ταμείο ανάκαμψης θα βοηθήσουν ώστε να τρέξουν όλες οι μελέτες και ό,τι απαιτείται για να δημιουργηθούν οι υποδομές που χρειάζονται για να εγκατασταθούν οι νέες εταιρίες.
Post a Comment
To Hondos News σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.