Προβληματισμό, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι περί τις 50 σχολές δεν κατάφεραν να καλύψουν τις θέσεις (είχαν έως 30 εισακτέους), ενώ 16 τμήματα δεν είχαν καθόλου εισακτέους, μεταξύ των οποίων το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης. Στο τμήμα αυτό οι θέσεις ήταν 108, αλλά κανένας από τους υποψήφιους δεν έπιασε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία είχε οριστεί από τις αρχές του τμήματος στο 14,45.
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη δημόσια τηλεόραση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι, εφόσον το επιθυμούν, τα ιδρύματα μπορούν την επόμενη χρονιά να αναπροσαρμόσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.
Οι περισσότερες από τις σχολές με μηδέν εισακτέους είναι ιερατικές. Χωρίς νέους φοιτητές έμεινε και η σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος που εδρεύει στη Δράμα. Από το πανεπιστήμιο Αθηνών η μοναδική σχολή που δεν κάλυψε τις θέσεις της (81 θέσεις, 26 επιτυχόντες) είναι η σχολή Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας που εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας.
Τέσσερις, αντιστοίχως, είναι οι σχολές στο ΑΠΘ: Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (105 θέσεις, 17 εισακτέοι), Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (80 θέσεις, 21 εισακτέοι), Θεολογίας – Μουσουλμανικών Σπουδών (97 θέσεις, 13 εισακτέοι) και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (94 θέσεις, 20 εισακτέοι).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ