Χρήσιμες οδηγίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Πανελλήνιες 2021: Τι ισχύει – Αλλαγές, μειωμένη ύλη, πρόγραμμα | Athens  Voice 

Μια μέρα έμεινε για να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και δύο ημέρες για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Μετά από μια δύσκολη χρονιά ήρθε η ώρα για μία από τις σημαντικότερες εξετάσεις της ζωής σας, που σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει εντελώς το μέλλον σας.

Θα κληθείτε να υποβληθείτε σε μια διαδικασία προκειμένου να διεκδικήσετε μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο πριν την εξέταση θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά ζητήματα προκειμένου να μην κινδυνέψετε με μηδενισμό του γραπτού.

Επίσης, θα δούμε και την διαδικασία που ακολουθείται στην περίπτωση που ένας υποψήφιος αρρωστήσει κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, προκειμένου να είστε ενημερωμένοι.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες χρήσιμες οδηγίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων όπως τις αναλύει το υπουργείο Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην
αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους
βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητάτηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. 

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. 

Πριν την είσοδο στις αίθουσες πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. 

Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της ΛΕΕ ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του. 

Τα ανωτέρω ισχύουν επίσης για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η διαδικασία που ακολουθείται στην περίπτωση ασθένειας ενός υποψήφιου  

Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης λόγω ξαφνικής ασθένειας, υποψήφιος αναγκαστεί να διακόψει την εξέτασή του, 

- η Λυκειακή Επιτροπή καλεί τον υποψήφιο και αν ο υποψήφιος δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση ότι ολοκλήρωσε
τελικά την εξέτασή του, τότε το γραπτό του αποστέλλεται και βαθμολογείται κανονικά 

- αν ο υποψήφιος δεν υπογράψει τέτοια υπεύθυνη δήλωση, αφού η ΛΕΕ συντάξει σχετικό πρακτικό, φυλάσσει το γραπτό δοκίμιο στο εξεταστικό κέντρο ή στην οικεία ΕΕΔΔΕ και αποστέλλει αντίγραφο του πρακτικού στο Βαθμολογικό Κέντρο ενημερώνοντας για την απουσία-διακοπή εξέτασης του υποψηφίου.

- Ο υποψήφιος θα λάβει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις, εφόσον ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία, οπότε το γραπτό του μένει μόνιμα στο Ε.Κ. ή στην ΕΕΔΔΕ και δεν αποστέλλεται στο ΒΚ. 

Σε διαφορετική περίπτωση (αν δεν φέρει δικαιολογητικά κλπ.), το γραπτό δοκίμιο αποστέλλεται τελικά στο ΒΚ για βαθμολόγηση με σχετικό αντίγραφο πρακτικού της Λυκειακής Επιτροπής, αφού ο υποψήφιος δεν παραπέμπεται στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Ελπίζουμε αυτές οι οδηγίες να σας φάνηκαν χρήσιμες, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και να πετύχετε όλους τους στόχους σας και να θυμάστε... η ζωή δεν τελειώνει με τις πανελλαδικές, τώρα αρχίζει!!

Post a Comment

To Hondos News σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Previous Post Next Post